Heuvelrugvlees - Rund

Blonde d’Aquitaine is een apart ras van Franse oorsprong. De koeien komen uit onze eigen omgeving, waar ze tijd hebben gehad om te grazen en te groeien in de weilanden van de Utrechtse Heuvelrug en langs de Uiterwaarden van de Rijn.

Naast het kwalitatief goede gras dat zij hier naar hartenlust kunnen eten, krijgen de koeien zorgvuldig samengesteld voer dat zorgt voor een mooie kleur en een volle smaak. Het vlees is vetarm, een belangrijk argument in deze tijden van obesitas en hart- en vaatziekte. De Maarnse Slagerij kiest voor het Blonde d’Aquitaine ras, omdat het op een sobere manier gehouden kan worden en op een natuurlijke wijze afkalft

De kalfjes blijven de hele weideperiode zogen bij de moeder. Daarna gaan ze in groepshuisvesting op stal, waar ze overwinteren op een dikke laag stro. Door deze manier van werken kiezen wij voor extensieve veehouderij. Onze leverancier zoekt zelf de dieren uit, waarbij ze een goede inschatting maken van onder andere de gezondheid en het vetpercentage van het vlees. En juist daar ligt de kracht, want met deze werkmethode is onze leverancier in staat aan de specifieke wensen van ons te voldoen.

Dankzij de werkwijze kan de consument immer tevreden zijn over het stukje vlees dat hij opdient.