Kalfs- en Lamsvlees

Kalfsvlees

Het kalfsvlees waar de Maarnse Slagerij mee werkt is Rosé Kalfsvlees.

Rosé kalveren worden net als kalveren gehuisvest in groepen met wisselende aantallen. Het verschil tussen kalveren en Rosé kalveren is op de eerste plaats de leeftijd. Rosé kalveren zijn meestal een paar maanden ouder dan kalveren. De gemiddelde leeftijd van Rosé kalveren is 8 tot 12 maanden oud, maar altijd jonger dan één jaar.

Verder krijgen de Rosé kalveren meer ruw voer, waardoor de kleuring van het vlees meer richting rundvlees gaat; licht rood. Door hun hogere leeftijd zijn de Rosé kalveren ook meestal zwaarder en groter, voor een (H) eerlijk stukje vlees.

Lamsvlees

Ons lamsvlees is een mooi streekproduct, afkomstig van de Utrechtse Heuvelrug. Het is een schitterend stuk vlees met een subtiele smaak. Het ras van ons Heuvelruglam is het swifterschaap, een kruising van de texelaar en het vlaamse schaap. De dieren zijn met gras gevoed. Het Heuvelruglam is duurzaam gehouden en daarom een (h) eerlijk product. Hollands lamsvlees uit de Heuvelrug is het mooiste vlees voor de (H) eerlijke keuken. De smaak is fris en ziltig, licht vleugje wild met tonen van olijfolie en gras.

Voor de bereiding kan het Heuvelruglam uitstekend worden bereid in de oven of op de barbecue. Heerlijk met verse tijm of oregano.